Дани Алвеш бе представен официално вчера като ново попълнение на Барселона на „Ноу Камп“. За да го приветстват обратно в клуба, на стадиона се събраха близо 10 000 души. Бразилецът призна, че е избрал фланелката с номер 8 заради легендите на клуба Христо Стоичков и Андрес Иниеста.

„Избрах №8 в чест на двама големи. Това е отдаване на почит. Признанието трябва да се дава, докато сме живи. Ето защо избрах осмицата – заради Стоичков и Иниеста“, сподели 38-годишният Алвеш.

„Играл съм с 2, 4, 6, 20, 22… Първо питах Шави дали мога да взема номер 6, но размислих, защото той още е в клуба. Замислих се за номер 8 и попитах моите добри приятели Христо Стоичков и Андрес Иниеста. И двамата ми разрешиха с усмивка! За мен е голяма чест да нося точно този номер. Наистина е много специално“, каза Дани.

Той се появи в колоритен вид на представянето си, тъй като бе комбинирал елегантен костюм с джапанки. На представянето си през 2008 година той също носеше джапанки.

„Знам, че хората очакват най-лошото от мен. Ще им кажа да мълчат, защото силата ми нараства от техните съмнения. Ще отговоря на терена, на този терен. Просто исках да бъда в отбора. Дори и безплатно. Нямаше значение”, каза също той, цитиран от "Тема спорт".

Президентът на Барселона Жоан Лапорта, който също присъства на „Ноу Камп“, бе попитан дали е възможно скоро да се завърнат и други големи фигури като Меси и Андрес Иниеста, както вече направиха Алвеш и Шави: „Не изключвам нищо. Става дума за страхотни футболисти, но не мога да предвидя какво ще се случи. Човек никога не знае”.